top of page
  • Szerző képelillasz.light

A dolgok kívûlrôl szemlélése





A dolgok kívûlrôl szemlélése igazából a Felettes Énünk, a Tiszta Tudatosságunk megnyilvánulása, a béke és türelem jelenlétének a mély lélegzete. Amikor az érzéseinket úgy tapasztaljuk meg, hogy nem engedjük, hogy kontrolláljanak minket. Visszalépünk és objektíven nézzük a dolgokat. Kilépünk az érzelmi testünkbôl. Elengedjük és elfogadjuk mindazt, amit nem tudunk megváltoztatni. Meghallgatunk másokat anélkül, hogy elveszítenénk önmagunkat. Ez nem azt jelenti, hogy nem érdekel minket a másik, ez nem a 'nemtörôdömség' állapota. Elôször leválasztjuk magunkat mások érzelmi állapotáról, amely az ô választásuk, és hagyjuk, hogy vállalják a felelôsséget tetteikért, anélkül, hogy megpróbálnánk megmenteni vagy megbüntetni ôket.

Ez a kívülálló szemlélet lehetôvé teszi számunkra, hogy szellemileg fejlôdjünk, mert így esélyünk van arra, hogy mély ôszinteséggel megláthassuk hibáinkat, kihívásainkat, tanításainkat, amiket módosítva, átalakítva, elengedve, egy új fejezetet kezdve indulhassunk tovább. Ez lehetôvé teszi számunkra, hogy a világban legyünk, de ne váljunk azzá.


A dolgok kívûlrôl szemlélésének illúziója

A dolgok kívûlrôl szemlélése gyakran összetéveszthetô azzal a lélek-állapottal, amikor lezárjuk szívünk áramlását, és a lelkünk köre épített hatalmas falakon át éljük meg a világot. Amikor elhitetjük magunkkal, hogy jól vagyunk, nem véve tudomást a lelkünkre tapadt félelmekrôl, fájdamakròl, sérülésekrôl, amelyek egy idô után meghatároznak minket és termeszetéssé válnak számunkra. Az ilyen esetekben a 'dolgok kívûlrôl szemlélését', a látszat~semlegesség állapotát igazi önmagunktól való elszakadás, a világ felé való lezárásunk, az ún. túlélô mechanizmus aktív jelenléte okozza. Ilyenkor az igazi énünk, a lélek~ragyogásunk átszivárogni tud csak falaink esetleges résein. Lelkünk fulladozik, levegôért, életért kiált. Figyeljünk oda saját jeleinkre, lelkünk segelykiáltásaira, ne hagyjuk magunkat hazugságban élni, merjük bátran széttörni lélekfullasztó falainkat, hogy ragyoghassunk, hogy igazán megtapasztalhassuk szívünk nyitottsága és aktív Jelen~ létünk által a dolgok kivûlrôl szemlélésének állapotát.



Jó, ha erre odafigyelünk spirituális, lélek-ônfejlesztô utunk során, érdemes szánnunk egy kis idôt ennek tisztázására.


Áldással és szeretettel:


~Szabó Lilla~

Intuitiv Terapeuta





45 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page